Stoofpotje met lekkers van de Nieuwendijk

stoofpotje 02 800x650Het is altijd lekker om zelf een stoofpotje te maken. Zeker niet moeilijk en de beloning achteraf is enorm.
Vooral als u het stoofpotje kunt maken met een lokaal gebrouwen biertje. De Geneughten, ECHT BIER DES LEVENS.
In het biertje zit een zuurtje waardoor het uitstekend te gebruiken is voor stoofvlees. Dat zure heeft stoofvlees nodig om te garen.

Wat heeft u nodig:
750 gr. riblappen | 2 uien | 60 gr. braadboter | 1 blikje tomatenpuree | 1 eetl. azijn* | 2 laurierblaadjes |1 eetl. bloem | 1 flesje bier De Geneughten | zout & versgemalen peper | 1 eetl. mosterd | 1 tl. Tabasco | 1 teentje knoflook fijngesneden
*Zelf gebruik ik altijd Appelstroop Edik.

Snijd de uien in ringen en snijd de riblappen, sucadelappen kan ook in grove stukken.
Bak het vlees in de boter aan en voeg de uien en knoflook toe. Strooi er snel genoeg de bloem over en blijf met een houten spatel in de pan het vlees in beweging houden.
Voeg nu eventueel een fijngesneden wortel toe. Doe de tomatenpuree erbij en laat deze 1 minuut ontzuren.
Daarna alle overige ingredi├źnten. Ben niet te zuinig met zout en peper.
Laat alles ruim 3 uur pruttelen voor het beste resultaat en verwijder de laurierblaadjes.
Nog even proeven of er nog zout en peper bij mag.

stoofpotje 01 800x435

Bon Appetit!

De Geneughten

Wijnen - Speciaalbieren
Promotie- en Decoratieartikelen
Nieuwendijk 2
5712 EM Someren-Eind
0493-473496
info@degeneughten.nl

Openingstijden

zondag
gesloten
maandag
gesloten
dinsdag
gesloten
woensdag
10:00 - 17:00
donderdag
10:00 - 17:00
vrijdag
10:00 - 17:00
zaterdag
10:00 - 17:00