De Geneughten - Winkel voor wijn-, bier- en cadeauartikelen

Showroom

Onze winkel ligt in het hartje van Someren-Eind, een echt Brabants dorp waar men de bourgondische levensstijl verstaat. De winkel beslaat ruim 500 m2 en is helemaal in stijl ingericht. De typische vakantieachtige sfeer van het zonnige Toscaanse landschap of de wijngaarden in Frankrijk wordt hier treffend neergezet. De wijn-, bier- en cadeauartikelen worden in deze ambiance optimaal gepresenteerd. U koopt niet alleen een product, maar u belééft het in onze winkel ook. Achter in onze winkel bevindt zich een lokaal, waar onze workshops worden gegeven. De inrichting leent zich hiervoor perfect en vormt zo een echte meerwaarde voor de verschillende proeverijen. 

Over ons

Even voorstellen… 

Wij zijn De Geneughten en bij ons kunt u terecht voor artikelen die vreugde en plezier brengen. Onze winkel in het hart van Someren-Eind ademt de sfeer die wij graag willen meegeven als familiebedrijf. Vanuit onze passie voor het bourgondische leven streven wij ernaar dat u als klant maximaal tevreden bent. Binnen deze doelstelling stellen wij alles in het werk om u optimaal van dienst te zijn.
Onze liefde voor bijzondere wijnen en speciaalbieren heeft geleid tot een uniek assortiment. Afkomstig van top wijnhuizen en microbrouwerijen, vormen deze dranken een prachtige basis als geschenk met uitstraling. Wij kiezen onze leveranciers zorgvuldig uit. De speciaalbieren worden zelfs exclusief door De Geneughten aangeboden, met als hoogtepunt ons eigen bier in de maak!
De uitstraling van onze wijn- en bierproducten wordt ondersteund door de lifestyle artikelen van bekende merken als PTMD en Brynxz. Ze maken de sfeer in de winkel helemaal af! Die sfeer pakken we mooi voor u in, zodat u die weer kunt uitstralen naar de ontvanger. Zo streven we ernaar dat een bezoek aan onze winkel een plezierige beleving wordt!

Onze historie

“Als echte Brabanders is ons het ‘pluk de dag’ motto met de paplepel ingegoten. Genieten van het leven is voor ons onlosmakelijk verbonden met genieten van smaakvolle kwaliteitsproducten als wijn en bier. De eindeloze smaaknuances die door allerlei factoren ontstaan fascineren ons en daarom hebben wij hier ons werk van gemaakt.”
De familie Kanters start in 2008 Masha-International. Uit een afstudeeronderzoek aan Fontys Hogeschool Eindhoven bleek dat er veel animo was naar het kisten van wijn en versturen als relatiegeschenk. Deze niche willen zij vanuit hun passie voor wijn opvullen met bijzondere en exclusieve producten en starten met de webshop wijnengeschenken.nl. Later volgen wijnkistjes.nl en picknickmand.nl.
Sinds de oprichting krijgt de familie Kanters vele tegenslagen te verwerken. Na een succesvolle start en groei in de beginjaren, gooit de crisis roet in het eten. Bij veel bedrijven wordt er gesneden in de budgetten voor de eindejaarsgeschenken en een terugloop van de verkoop is onvermijdelijk.

Het echtpaar geeft echter niet op. Naast het bourgondische hebben zij als echte Brabanders namelijk ook volharding meegekregen. Door met hun webshops andere segmenten te gaan aanspreken met dezelfde producten krijgen ze de verkoopcijfers weer omhoog.
In 2015 moet de opslagloods voor de voorraad vanuit het bestemmingsplan worden vervangen en een kostbare verhuizing volgt. Net als de familie alles weer een beetje op de rit heeft, slaat het noodlot in 2016 toe. De hevige hagelstorm die een plaatselijk gebied in Someren op 23 juni van dat jaar teistert treft veel woningen en bedrijven keihard. De loods van de familie Kanters ligt precies middenin het gebied. De familie raakt de loods en een groot deel van hun voorraad kwijt.
Nog geen jaar na dato, openen zich de deuren van De Geneughten, als tastbaar bewijs van de volhardende persistentie van de familie Kanters. Naast een prachtig assortiment breiden zij hun activiteiten bovendien uit met het geven van workshops, in een inspirerende ruimte in de winkel. Hiermee werken zij aan alle kanten aan het omhoog brengen van de verkoopcijfers en maken zij iedere dag opnieuw de geneugten van het leven bereikbaar voor hun klanten.

Onze missie

Vanuit passie voor de bourgondische levensstijl en onze doelstelling deze met onze producten bereikbaar te maken voor onze klanten, baseren wij onze missie op de volgende pijlers:

  1. Ultieme beleving – het meegeven aan de klant van een gevoel van plezier, een genotservaring bij zowel bezoek aan de winkel als geven of nuttigen van het product.
  2. Optimale service – het meegeven van het gevoel geholpen te zijn in advies, deskundigheid, ontzorging en afwerking. Zo helpen wij u bij uw keuze of pakketsamenstelling, geven wij informatie over de producten – van productie tot consumptie – en pakken wij het geschenk toepasselijk en stijlvol voor u in.
  3. Maximale klanttevredenheid – Uw oordeel is voor ons van het grootste belang. Wij horen het liefst dat u niets te wensen heeft overgehouden als u onze winkel verlaat en dat u graag nog eens terugkomt. Mocht dit niet het geval zijn dan horen wij dat graag terug en gaan wij aan de slag met verbeterpunten.

Huisbier De Geneughten

Wij zijn er trots op om u ons eigen huisbier “De Geneughten” te mogen presenteren. Na een lang proces van grondige selectie en tests bij de microbrouwerij, is het dan eindelijk zover. Dit is het bier dat bij ons past, helemaal volgens onze filosofie “Genieten van de mooie dingen van het leven!” De productie is rond, het etiket is gereed. En nu is het tijd om u kennis te laten maken met ons huisbier “De Geneughten”.

Bier met karakter

Met haar prachtige koperblonde kleur en lichtzoete smaak staat hier een opwekkend bier dat de levensgenieter veel te bieden heeft. De frisse citrus tonen vormen een prachtige aanvulling op het hoppige aroma en de zoete moutbasis. Een stevige schuimkraag, die op het glas achterblijft als een mooie herinnering, gaat goed samen met het bijzondere smaakverloop. De eerste sprankeling van zoet in de mond, geaccentueerd door de frisheid van citrus in combinatie met het bruisende koolzuur, evolueert tot een fruitig bitter, dat steeds zachter wordt en nog lang nagalmt. Niet alleen uiterlijk een beauty, maar dit bier heeft ook nog eens karakter!

De Geneughten voor elk moment

Er zijn natuurlijk ontelbaar veel momenten om het leven te vieren en het bier De Geneughten past daar uitstekend bij.In onze winkel aan de Nieuwendijk in Someren-Eind, pakken wij dat moment graag voor u in! Als cadeau of voor uzelf, maar altijd verzekerd van een bijzondere smaakervaring. Lekker met een borrelhapje, vanuit de luie tuinstoel of op een feest, het past altijd, in elk seizoen. Ons huisbier is typisch een bier dat u lang bijblijft. Het mooie is dan ook dat deze altijd vanuit voorraad verkrijgbaar is, dus beschikbaar wanneer u er maar zin in heeft. Kom gewoon langs en proef dit ‘lekkers van de Nieuwendijk’.

Kom gezellig langs!

Benieuwd naar ons bijzondere huisbier De Geneughten? Kom gezellig langs in onze winkel aan de Nieuwendijk 2 in Someren-Eind. Wij zijn geopend van woensdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Wilt u meer informatie over bijvoorbeeld onze bierproeverijen? Neemt u gerust contact op via 0493-473496. Wij staan u graag te woord.

Bieren die exclusief bij De Geneughten verkrijgbaar zijn
De Zatte Aap

De Zatte Aap is een heerlijk helder blond bier met hoge gisting. De basis van dit bier is een oud recept. Deze ondeugende naam heeft het bier te danken aan de dorstige jaren van de bedenker. Er werd regelmatig gespijkerd aan de kennis van het bier bij De 3 fonteinen.

D‘ends Blond
D‘ends Blond is het nieuwe lekkers van de Nieuwendijk. Hij is het jongste lid van de Geneughten familie. Het is een echte klassieker. Dit heerlijke blonde bier heeft een vleugje van bitterheid. Hij is werkelijk perfect voor elk moment van de dag.

Viswijf
Belgisch ambachtelijk blond bier met een hoge gisting. Het bier heeft een mooie grote, witte schuimkraag die goed op het bier blijft staan. Het aroma van het bier is fris hoppig, licht zoet van mout en heerlijk zoet door de smaken van citrusfruit. Doordat er smaken van citrusfruit in zit, gaat na een zoete aanzet het bier over in een fruitige bitterheid. Het bier is lekker prikkelend en stevig door het koolzuur. Viswijf heeft een lange zachte bittere nasmaak. Het is een bier dat een eigen karakter heeft.

Vals Paterke Tripel
Vals Paterke Tripel is een hoogwaardig, zuiver drie granen bier. Het bier heeft hergisting op de fles. Door het gebruik van kenmerkende mout- en hopsoorten krijgt het bier een samengestelde, maar toch ingehouden bitterheid. Door het authentieke brouwproces heeft het bier een aangename afdronk. Dit bier is zo natuurlijk mogelijk gebrouwen. Er zijn geen additieven toegevoegd.

Vals Paterke Goud
Vals Paterke Goud is een heerlijk fris biertje. Doordat het bier gemaakt is van kenmerkende mout- en hopsoorten is Vals Paterke goud echt een dorstlesser. Vals Paterke Goud is een drie granen bier van hoge gisting. Het bier heeft de heerlijke smaak van een Tripel, maar dan met een lager alcoholpercentage.

Vals Paterke Dubbel
Vals Paterke Dubbel is een heerlijk donker biertje. Het bier heeft een mooie robijnrode schijn. Het bier is gebrouwen van 5 moutsoorten, 1 hopsoort, 1 gist en een kruidenmix van sterrenanijs, koriander, koffie en de schil van sinaasappel. De kruiden zijn mooi samengesteld. Hierdoor proeft u niet een smaak heel sterk, maar is alles mooi in harmonie.

Schouwveger
Schouwveger is een donker bier. Het heeft een mooie licht bruine schuimkraag. Het bier heeft verschillende lekkere aroma’s. Er zitten tinten van koffie, mokka en heerlijke kruiden in. Dit is een kruidenmix van nootmuskaat, een beetje kaneel, peper en zeezout. Schouwveger heeft een stoutachtige smaak, met een mooie balans tussen koffie, karamel, zoet en zuur.