Onze workshops

Workshop wijnproeverij

pexels 87224 1900x1000Voor wie is de workshop Wijnproeverij?
Drinkt u graag een glaasje wijn, maar zou u eigenlijk wat meer willen weten van wat erachter zit? Bijvoorbeeld van welke druif de wijn is gemaakt, hoe deze aan zijn karakteristieke accenten komt of hoe het productieproces van wijn nou precies in zijn werk gaat? Kom dan eens naar een van onze workshops. Tijdens deze avonden krijgt u in een gezellige ambiance een aantal wijnen gepresenteerd. U mag deze uiteraard proeven en terwijl u dat doet krijgt u informatie over de betreffende wijn, zijn smaak en afkomst en hoort u voor welk moment of gerecht de wijn bij uitstek geschikt is. De workshops worden geleid door ofwel een vinoloog, ofwel door de familie Kanters zelf, die inmiddels ook zeer deskundig genoemd mogen worden op het gebied van wijn. En bij wijn hoort natuurlijk ook spijs. Wij zorgen voor heerlijke hapjes, die perfect zijn afgestemd op de wijn die op het programma staat.

Beleef de Wijnproeverij van De Geneughten
Het delen van kennis over het product waar wij zoveel passie voor voelen is voor ons natuurlijk de kers op de taart. Dat verklaart ook het succes van onze workshopavonden. Ons proeflokaal, een gezellige ruimte in onze winkel aan de Nieuwendijk, ademt de sfeer die wij willen overbrengen. De wijn doet de rest! Een workshop wijnproeverij bij De Geneughten is gegarandeerd een bourgondische belevenis!

Praktische informatie Wijnproeverij
De workshop Wijnproeverij wordt gegeven vanaf 10 personen. De invulling kan geheel of gedeeltelijk in overleg met u worden bepaald. Het is mogelijk met een besloten groep te komen. Het programma, van zowel de wijn als de hapjes, wordt dan in overleg met u samengesteld. Maar het is ook mogelijk deel te nemen aan een open proeverij, waarbij u zich alleen of met een of meer metgezellen opgeeft voor de workshop. Ook dan proberen wij zoveel mogelijk in overleg het programma samen te stellen. U kunt uw wensen altijd bij ons aangeven, want wij willen u natuurlijk zoveel mogelijk op maat bedienen.
Hou onze agenda en social media in de gaten voor aankondigingen van de workshops. U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen voor vragen of om uw wensen te bespreken. Uiteraard bent u van harte welkom in onze winkel, waar u meteen de sfeer kunt proeven van het proeflokaal.

Workshop bierproeverij

pexels 27431 1900x1000Waarom een workshop Bierproeverij?
Het meest populaire goudgele vocht dat bier heet komt in ontelbaar veel soorten en smaken. Dat is te danken aan de vele speciaalbieren die worden gemaakt, naast het standaard pilsener bier dat we allemaal wel kennen. Sommige mensen hebben er een sport van gemaakt om zoveel mogelijk speciaalbieren geproefd te hebben. Er bestaan zelfs apps voor om dit bij te houden en al dan niet met bekenden de competitie aan te gaan! Wij zien ze regelmatig in onze winkel, een plek die dus zeer interessant is voor mensen die van speciaalbier houden. De stap naar een bierworkshop is dan snel gemaakt.

Wat is een workshop Bierproeverij?
Net als bij de workshop Wijnproeverij, krijgt u onder genot van bijpassende hapjes diverse bieren gepresenteerd. U mag deze proeven en ontvangt informatie over soort, afkomst en productieproces. Zo leert u welke soorten bier er zijn, hoe deze gebrouwen worden en hoort u wie er achter het bier zit dat u op dat moment in uw glas heeft. Vaak zitten er prachtige verhalen achter, die al even speciaal zijn als het bier zelf. De microbrouwerijen met wie wij samenwerken zijn vaak van oorsprong hobbyisten, echte bierliefhebbers met passie voor het bierbrouwen. Dat proef je echt terug in het bier. En al deze bijzondere bieren, brouwerijen en hun verhalen, in combinatie met een heerlijke ambiance, omgeven door medelevensgenieters, zorgen voor een onvergetelijke reis in de wereld van het bier.

Praktische informatie Bierproeverij
De workshop Bierproeverij wordt gegeven vanaf 10 personen. De invulling kan geheel of gedeeltelijk in overleg met u worden bepaald. Het is mogelijk met een besloten groep te komen. Het programma, van zowel het bier als de hapjes, wordt dan in overleg met u samengesteld. Maar het is ook mogelijk deel te nemen aan een open proeverij, waarbij u zich alleen of met een of meer metgezellen opgeeft voor de workshop. Ook dan proberen wij zoveel mogelijk in overleg het programma samen te stellen. U kunt uw wensen altijd bij ons aangeven, want wij willen u natuurlijk zoveel mogelijk op maat bedienen. De workshop Bierproeverij wordt geleid door een erkende internationale biersommelier.
Hou onze agenda en social media in de gaten voor aankondigingen van de workshops. U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen voor vragen of om uw wensen te bespreken. Uiteraard bent u van harte welkom in onze winkel, waar u meteen de sfeer kunt proeven van het proeflokaal.

Workshop portproeverij

pexels 94804 1900x1000Waarom workshop Portproeverij?
Portwijn is een versterkte wijn uit Portugal met een typerende zoete smaak. Deze dankt de wijn aan het gistingsproces, of het voortijdig afbreken daarvan door toevoeging van extra alcohol. Zo worden niet alle suikers omgezet in alcohol, waardoor de wijn zijn zoete smaak krijgt. Ook port is in diverse soorten te verkrijgen en er valt dan ook heel wat over te vertellen. Een workshop Portproeverij behoort bij ons daarom tot de mogelijkheden.

Wat houdt een workshop Portproeverij in?
Voor de echte liefhebber van port, maar ook voor wie eens iets anders dan ‘gewone’ wijn wil proberen, organiseren wij met enige regelmaat de workshop ‘Portproeverij’. Tijdens de proeverij krijgt u verschillende soorten portwijn gepresenteerd. Tijdens het proeven, krijgt u uitleg over het maakproces van port, over de druiven en over de afkomst van de port. Bij iedere proefronde worden u bijpassende hapjes aangeboden. Ook ontvangt u informatie over de meest geschikte momenten en gerechten voor elke geproefde portwijn.

Praktische informatie Portproeverij
Port is onze jongste liefhebberij, opgedaan tijdens een trip naar het fantastische Porto. Wij hebben daar contact gelegd met porthuis Bulas, die exclusieve maar betaalbare portwijnen produceren. Een prettige samenwerking heeft ertoe geleid dat de workshops in onze winkel persoonlijk gegeven worden door twee dames van Bulas zelf! Zo krijgen niet alleen wij, maar krijgt ook u de gelegenheid om alles te weten te komen over deze bijzondere portwijnen. Uiteraard is er tijdens deze proeverijen ook een koopmogelijkheid. Alle geproefde wijnen zijn ruim voorradig.
Hou onze agenda en social media in de gaten voor aankondigingen van de workshops. U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen voor vragen of om uw wensen te bespreken. Uiteraard bent u van harte welkom in onze winkel, waar u meteen de sfeer kunt proeven van het proeflokaal.

De Geneughten

Wijnen - Speciaalbieren
Promotie- en Decoratieartikelen
Nieuwendijk 2
5712 EM Someren-Eind
0493-473496
info@degeneughten.nl

Openingstijden

zondag
gesloten
maandag
gesloten
dinsdag
gesloten
woensdag
10:00 - 17:00
donderdag
10:00 - 17:00
vrijdag
10:00 - 17:00
zaterdag
10:00 - 17:00